Wie zijn wij

De taxatierapporten van Hemmink Taxaties staan bekend om snelle beschikbaarheid, concurrerende tarieven, maar bovenal een gedocumenteerd en onderbouwd waardeoordeel. Tal van particuliere en bedrijfsmatige opdrachtgevers maken bij hypotheekaanvraag, het nemen van een aan- of verkoopbeslissing of fiscaliteit gebruik van onze kennis. Hemmink Taxaties is ervaren, lid VBO, VastgoedCert-gecertificeerd en aangesloten bij het NWWI.

Taxaties

Hemmink Taxaties is aangesloten bij de VBO Makelaar. De taxaties worden uitsluitend verricht door een beëdigde en gecertificeerde makelaar.

De VBO Makelaar zorgt voor een betrouwbaar waardeoordeel. Alle waardebepalende factoren worden weergegeven in een overzichtelijk taxatierapport. Bij het bepalen van de waarde wordt rekening gehouden met ligging, marktsituatie, courantheid van het object en de bouwtechnische aard.

Wij verrichten de volgende taxaties voor zowel particulier als zakelijk onroerend goed:

 • Verkoop
 • Aankoop
 • Financiering (wij verzorgen ook NWWI taxaties)
 • Bedrijfsbeëindiging of bedrijfsovername
 • Schenking en successie
 • Waardeverklaring
 • Taxatie van herbouwwaarde voor opstalverzekering

Het taxatierapport

taxatierapportDe volgende zaken worden in het taxatierapport omschreven:

 • Het doel van de taxatie
 • De omschrijving van het pand en de omgeving
 • De onderhoudstoestand van het pand
 • De waarde van het pand
 • De privaat- en publiekrechtelijke aspecten
 • Eventuele verontreiniging

Bij een taxatie houden we rekening met de marktsituatie, bouwtechnische aard, juridische aspecten als de courantheid en de ligging van het object.

Kwaliteit taxatierapport

De door mij uitgevoerde taxaties worden uitsluitend verricht door een gecertificeerde makelaar/taxateur.

Onze taxatierapporten voldoen aan de strenge eisen van o.a. de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning onder auspiciën van de Nationale Hypotheek Garantie, het Contactorgaan Hypothecair Financiers en de Vereniging Eigen Huis.

Aankoopbegeleiding

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Misschien loopt u toevallig tegen uw droomhuis aan of bent u al heel lang op zoek. Bekend is dat velen zich onzeker voelen bij de aankoop van een woning. Hemmink Taxaties werkt volgens de voorschriften van de VBO. Dat betekent dat wij bij een aankoopverzoek uitsluitend de belangen behartigen van de aankopende partij.

Wij kunnen u begeleiden met de volgende activiteiten:

Samen bezichtigen

De rondgang door de woning is een mooi moment om van gedachten te wisselen over het pand. Wij zullen het woonhuis beoordelen en u adviseren over o.a. de onderhoudstoestand, de indeling en de verbeteringsmogelijkheden van het pand.

Waarde inschatting

Hiervoor letten wij op de ligging en het woonvolume, de kwaliteit, het onderhoud en de “uitstraling”van het betreffende pand.

Onderhandeling

Wij kunnen de onderhandeling voor u voeren, maar u kan dit ook zelf ter hand nemen.

Koopovereenkomst

Zodra er overeenstemming is bereikt wordt er een koopovereenkomst opgesteld. De overeenkomst kan met u besproken en aan u uitgelegd worden.

Notaris

Voor de ondertekening bij de notaris vindt de eindinspectie en de oplevering van de woning plaats. Wij zullen hierbij aanwezig zijn en kunnen vervolgens mee naar de notaris voor de akte van levering.

NWWI-validatie

NWWI-logoHet Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Indien uw hypotheekaanvraag mede betrekking heeft op het verkrijgen van Nationale Hypotheekgarantie (NHG), dan is een gevalideerde taxatie verplicht.

Hemmink Taxaties is lid van het NWWI.

Werkgebied

Ons werkgebied als taxateur beslaat globaal de regio Twente.

 

Contact

U kunt ons bereiken via de contactgegevens onderaan de pagina. Wanneer u uw gegevens hieronder invult, dan nemen we contact met u op over het onderwerp/ de onderwerpen waarover u meer informatie wilt hebben.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Wanneer wilt u gebeld worden?  Overdag 's Avonds Maakt niet uit
Waarover wilt u informatie ontvangen?  Aankoop Taxatie Werkgebied Kosten

In contact?

Met de gegevens onderaan de pagina of via de contactpagina kunt u ons bereiken